keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Lomalaisen dallaspullat

Tänään minä ja meidän ihana hoitokoira Lily vietettiin aamupäivä pullanleivonnan parissa. Minä leivoin ja Lily siivosi lattian. :D Poikaystäväni on jo pitkään hiostanut minua leipomaan dallaspullia ja taannoin lupasin hänelle, että lomalla sitten leivon niitä. Tänään oli juuri sopiva sateinen keli lunastaa pullalupaus. Ja kyllähän ne pullat minullekin maistuvat... Minusta onkin lähiaikoina kuoriutunut varsinainen pullaleipuri, vaikka pullien leipominen ei ehkä ole leivontaintohimoistani ihan niitä suurimpia. Jotenkin kummasti aina joku suklainen makeuspommi kiilaa pullien ohi...

Olen jo aiemmin todennut Maku.fi:n dallaspullaohjeen erittäin toimivaksi ja mitä sitä hyvää vaihtamaan. Kaapistani ei löytynyt tällä kertaa kuin tummaa siirappia, siitä siis johtuu täytteen hieman normaalia tummempi väri. Oikein hyviä ja meheviä pullia tuli. Söin vahingossa jo kaksi. :D


Dallaspullat

Pullataikina
1 ps kuivahiivaa
3 dl maitoa
1/2 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
(1 rkl kardemummaa)
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte
150 g voita
200 g vaniljarahkaa
1/2 dl vaaleaa siirappia
65 g vaniljakastikeaineksia
1 rkl vaniljasokeria

Voiteluun
1/2 muna

Valmista pullataikina. Lämmitä maito mikrossa 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva ja 1 dl vehnäjauhoja keskenään ja lisää kuumaan maitoon. Lisää joukkoon myös muna, sokeri, suola ja halutessasi kardemumma. Sekoita ja lisää jauhoja taikinaan pikkuhiljaa samalla hyvin vaivaten. Lisää lopuksi pehmeä/sula rasva ja vaivaa, kunnes rasva on imeytynyt taikinaan eikä taikina jää sormiin kiinni. Anna taikinan nousta puolituntia liinan alla.

Valmista täyte sulattamalla voi. Lisää joukkoon kaikki muut täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

Kauli noussut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä 3/4 osa täytteestä levyn päälle. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa siitä n. 18 samankokoista palaa. Nosta pullat pellille ja kohota vielä n. 15 minuuttia. Voitele pullat ja levitä loput täytteestä pullien päälle. Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti