torstai 10. syyskuuta 2015

Paahdettu karpalomysli

Tämä ihana mysliohje muistui mieleeni, kun selailin pitkästäaikaa äitini aikoinaan minulle kokoamaa reseptikansioita. Alkoi samantien tekemään mieli luonnonjogurttia, mysliä ja marjoja eli mysliä oli tehtävä, ja pian. Onneksi tein, maistuu nimittäin NIIN hyvältä. Voisin syödä ihan ilman jogurttiakin... 

Mitään havaintoa ei ole mistä alkuperäinen ohje on napattu, mutta se ei varmaankaan ole kovin vakavaa tässä tapauksessa, kun se on sekä äipän että minun käsissä muotoutunut aika omannäköiseksi. Tee sinäkin tätä herkkumysliä ja nauti kynttilöiden kera pimeän syysillan iltapalaksi!


Paahdettu karpalomysli
kaurahiutaleita
vehnäleseitä
pellavarouhetta
auringonkukansiemeniä
kookoshiutaleita
cashewpähkinöitä

3 rkl öljyä tai kookosrasvaa
3 rkl hunajaa
1 dl omenamehua

kurpitsansiemeniä
kuivattuja karpaloita (tilalla voi toki käyttää myös esim. rusinoita)

Mittaa 10-12 dl kuivia aineita laakeaan kulhoon. Voit valita määrät oman makusi mukaan. Minä laitan yleensä kaurahiutaleita ja vehnäleseitä yhteensä n. 5-6 dl ja sitten loput muita kuivia aineita. Voit myös jättää listasta jotakin pois, mikäli siinä on jotain, mistä et pidä.

Lisää kuivien aineiden joukkoon öljy, hunaja ja omenamehu. Sekoita ja anna nesteen imeytyä hyvin. 

Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 170 asteessa niin kauan kunnes mysli on saanut väriä ja rapeutta. Mysliä kannattaa hieman sekoitella paiston aikana ja uuniin kurkkia tasaisin väliajoin, sillä mysli palaa todella helposti. Jos koko satsin paistaa kerralla, paistoaika on n. 30 minuuttia. Jos taas jaat myslin kahdelle eri pellille, on paistoaika luultavasti hieman lyhyempi. 

Kun mysli on paahdettu, anna sen jäähtyä hetki, kaada laakeaan kulhoon, lisää joukkoon karpalot ja kurpitsansiemenet ja säilö mieleisiisi purkkeihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti