lauantai 31. lokakuuta 2015

Halloweenin suussasulava juustokakku ilman liivatetta

Ystäväni piti eilen Halloween/synttäri-bileet, ja koska hän on todellinen sielunsiskoni mitä herkutteluun tulee, niin tottakai leivoin hänelle teemaan sopivan kakun. Kakuksi valikoitui hyvinkin simppeli juustokakku, jonka päälle taiteilin surkeilla koristelukyvyilläni hämähäkinverkkoa muistuttavan kyhäelmän. Pohjan tein Oreo-kekseistä. Pieni pakkomielle niihin tällä hetkellä. Olen hieman alkanut vierastaa liivatetta juustokakuissa ja tämän kakun teinkin täysin ilman sitä. Inspiraation lähteenä toimi jälleen kerran Suklaapossu. Kakun koostumus on niin ihanan pehmeä ja kuohkea että morjes. Kakku on nopea ja helppo tehdä, mutta maku on silti niin kohdallaan kun olla vain voi. Ehkä blogiani seuraavat ovatkin jo huomanneet, että minä vannon enemmänkin yksinkertaisuuden ja hyvän maun nimeen. En ole mikään pienten yksityiskohtien väkertäjä. Kakku maistui mainiosti sekä juhlakalulle että vieraillekin. Me happy! :)


Hennosti valkosuklainen juustokakku ilman liivatetta

Pohja
270 g Oreo-keksejä
100 g voita
n. 50 g valkosuklaata

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl vispikermaa
70 g valkosuklaata
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori
4 rkl sitruunamehua

Koristeluun
1/2 dl vispikermaa
50 g tummaa suklaata

Valmista ensin keksipohja. Hienonna keksit tasaiseksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun kanssa. Painele keksi-voiseos tiiviisti 20 cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Rouhi pohjan päälle valkosuklaa.

Laita täytteen valkosuklaa vesihauteeseen sulamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa astiassa. Lisää tuorejuuston joukkoon sokerit ja raastettu sitruunan kuori. Lisää samaan astiaan myös sulanut valkosuklaa ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi vielä vaahdotettu kerma, sekoita niin, että massa on tasainen ja kaada täyte keksipohjan päälle kakkuvuokaan. Tasoita nuolijalla ja nosta tiiviissä astiassa kylmään. Anna kakun jähmettyä kylmässä mielellään yön yli. 

Jos haluat koristella kakun, kuten minä tein, voit tehdä sen muutama tunti ennen tarjoilua, tai jo aiemmin kun kakku on vasta hieman hyytynyt. Kiehauta kerma kattilassa, nosta pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pursota haluamasi kuvio kakun pintaan esim. pienen pakastepussin avulla. Tuon hämähäkinseitin näköisen kuvion saa aikaiseksi, kun pursotettuun spiraaliin vetää keskeltä reunoille viivoja hammastikulla. Tuolla suklaalla saa kivasti kyllä vaikka kirjoitettuakin jotain kakun pintaan. Itse ajattelin hyödyntää samaa tekniikkaa ensi viikon isänpäiväkakussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti