maanantai 12. lokakuuta 2015

Viileän syyspäivän tuhti Oreo-juustokakku

Poikaystävä toi viime viikolla kotiin paketin Oreo-keksejä, joita ei Suomessa vielä ihan joka kaupasta saa. Mussutettiin lempparikeksini parempiin suihin ja pari päivää myöhemmin minä hain paketteja muutaman enemmän (sylillisen) mielessäni miljoona erilaista Oreo-kakkuohjetta. Päätin sitten lauantaina viettää vielä myöhäisillan leivontahetken ja leivoin kekseistä juustokakun, joka herkuteltiin eilen viimeistä murusta myöden. Olipa muuten todella hyvää, tuhtia ja makiaa! Oiva kakku keräämään lämpökerrosta kroppaan tulevaa talvea varten. :D Kakun ohjeen nappasin täältä. Hieman kiireisestä aikataulusta johtuen en lähtenyt ohjetta lainkaan muuttelemaan, mutta kakkua leipoessa mieleeni kyllä juolahti, että tällainen keksikakku voisi olla hyvää myös hyydykekakkuna esim. tällä idealla. Kuinkahan monta Oreo-herkkua aion vielä leipoa, ideoita nimittäin riittää. Oreo-jäätelö, Oreo-browniet...


Oreo-juustokakku

Pohja
3 pkt (330 g) Oreo-keksejä
100 g voita

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa
4 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 pkt (110 g) Oreo-keksejä

Valmista ensin pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa tasaiseksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos tiiviisti 20 cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja munat. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää vaniljasokeri. Murskaa keksit pieniksi paloiksi, mutta älä vielä sekoita täytteen joukkoon. Kaada n. puolet täytteestä keksipohjan päälle. Lisää sitten keksit ja loput täytteestä. Jos keksit pakkautuvat kakun reunoille, voit sekoitella täytettä vielä lusikalla.

Paista kakkua 150 asteisen uunin alatasolla n. 40-50 minuuttia. Lisää kakun päälle leivinpaperi estämään tummumista. Anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä n. tunti. Kakun paistumista kannattaa hieman seurailla, jottei se ota liikaa väriä. Jäähdytä kakku hyvin ja nosta kylmään yön yli. Tarjoile ja nauti sellaisenaan.

Vinkki! Jos Oreoiden löytäminen tuottaa hankaluuksia, ne voi kyllä korvata vaikkapa Dominoilla tai Kantolan Dops suklainen brownie-kekseillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti