sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kahden suklaan liivatteeton juustokakku isälle

Ei jumatsuikka miten voi ihminen näin hurahtaa juustokakkuihin. Innostuin tuosta liivatteen pois jättämisestä niin hurjasti, että pakko oli näin isänpäivän kunniaksi kokeilla tällaista hieman monitahoisempaa liivatteetonta juustokakkua. Muutaman kerran tällä tyylillä valmistettuja juustokakkuja olen jo kokeillut ja nyt riitti uskallusta kyhätä resepti ihan omasta päästä. Isukille tietenkin niin suklaista kuin vain mahdollista, hyvän maun rajoissa. Juustokakun pohjana toimii jälleen kerran tutut ja turvalliset Oreo-keksit. Keksikerroksen päältä löytyy kaksi erilaista suklaatäytettä. Ensimmäisenä appelsiininen suklaatäyte ja toisena valkosuklaatäyte hennolla sitruunavivahteella. Voi miten rakastankaan tuota tumman suklaan ja appelsiinin yhdistelmää. Ja siihen vielä lisäksi makea valkosuklaa... Ah ja voi sentään miten hyvää tästä tulikaan. Kakun rakenne on loistava ja maku vielä loistavampi. Kovin on täyteläistä ja tuhtia tavaraa. Onneksi minun makean mahaani mahtuu ihan mitä vain. :D


Kahden suklaan juustokakku ilman liivatetta

Pohja
270 g Oreo-keksejä
100 g voita

Täyte 1
2 1/2 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g tummaa suklaata
1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua (tuoreesta sitruunasta)

Täyte 2
2 1/2 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl sitruunamehua

Koristeeksi
1/2 dl vispikermaa
50 g tummaa suklaata

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Sekoita ja painele seos 20-22 cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Vaahdota molempien täytteiden kerma. Laita myös täytteiden suklaat sulamaan erillisiin vesihauteisiin. Notkista ensimmäisen täytteen appelsiinituorejuusto erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon sokeri, sitruunamehu ja sulanut tumma suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää viimeiseksi puolet vaahdotetusta kermasta. Kaada täyte 1 vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita.  Nosta kylmään tiiviissä astiassa toisen täytteen valmistuksen ajaksi.

Notkista toisen täytteen tuorejuusto erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon sokerit, sitruunamehu ja sulanut valkosuklaa. Sekoita ja lisää joukkoon vielä loput kermavaahdosta. Sekoita tasaiseksi ja nostele varovasti ensimmäisen täytteen päälle. Tasoita pinta ja nosta jääkaappiin vähintään yön yli.

Mikäli haluat koristella kakkua, voit tehdä sen vasta muutama tunti ennen tarjoilua. Kiehauta koristeen kerma ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut, nostele seos esim. pieneen muovipussiin ja kuorruta kakun pintaan haluamiasi kuvioita tai tekstiä.













Ps. Miten hyvältä kuulostaisi jouluinen versio tästä kakusta: piparkakkupohja ja päälle tuplamäärä tumma suklaa-appelsiinitäytettä? Viimeistelyksi vaikkapa joulusuklaaganache?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti