maanantai 7. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän jouluinen piparkakkujäädyke

Eilen vietettiin Itsenäisyyspäivää kotisohvalla rennosti köllötellen. Kokkasin meille lounaaksi ankankoipia ja lohkoperunoita ja illalla Linnan juhlien snacksina napsittiin juustoja, keksejä ja hedelmiä. Pakko oli myös sulattaa pakkasesta sinne aiemmin tekemäni piparijäädyke. Nam, se olikin todella herkkua! Tein sen ihan pikaisesti kaapista löytyvistä aineista, kun huomasin jääkaapissa pyörineen piparirahkan viimeisen käyttöpäivän lähestyvän. Minulla on paha tapa hurahtaa aina näihin joulun kausimakuihin ja ostaa jääkaappiin valmiiksi kaikenmaailman eri purnukoita, ihan kuin ne loppuisivat kaupasta kesken. Yllätysvieraiden varalle tämän jäädykkeen oikeastaan ajattelin, mutta menikin sitten parempiin suihin tällä kertaa. :D Jäädykkeet ovat siitä kivoja, että ovat helppoja tehdä, säilyvät pakkasessa ja tarvittaessa sulavat nopeasti tarjoiluvalmiiksi. Uudelleenhan jäädykettä ei voi pakastaa eli kaikki on saatava syödyksi kerrallaan. (no problem...)

Piparkakkujäädyke

2 1/2 dl vispikermaa
200 g piparkakkurahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1 dl sokeria
n. 1/2 dl vaaleaa siirappia
100 g tummaa tai maitosuklaata
n. 8 piparkakkua
1 dl mantelirouhetta

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka. Sekoita tasaiseksi. Paloittele suklaa ja piparit pieneksi. Lisää sokeri,  piparkakkumauste ja siirappia oman maun mukaan. Lisää myös suklaa, piparit ja mantelirouhe. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa siirappia. Kaada massa jäädykevuokaan, peitä kelmulla ja nosta pakkaseen vähintään muutamaksi tunniksi. Kumoa jäädyke puolisen tuntia ennen tarjoilua ja koristele esim. mantelirouheella, suklaalla, pipareilla ja siirapilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti