keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulusuklaajuustokakku

Ai ihanaa, enää yksi yö jouluun. Jouluhöpö on niin mielissään ja innoissaan. Tällainen juustokakku valikoitui tänä vuonna meidän jouluaaton kahvipöydän pääosan esittäjäksi. Pienen omassa päässäni pyörineen kakkubingon ja mielipiteiden keruun jälkeen valitsin lopulta tällaisen version. Tiedossa oli kyllä, että jonkunlaisen juustokakun teen ja jossain osassa haluan käyttää Fazerin joulusuklaata, mutta muuten homma olikin vielä pari päivää sitten aikalailla levällään. Aluksi suunnittelin tekeväni tuosta alemmasta kerroksesta uunissa paistettavan juustokakun, mutta se jäi nyt vielä odottamaan vuoroaan. Kaunis kakku on ainakin. Pakko sen on hyvääkin olla. Lupaan tulla kertomaan mikäli kakku ei huomenna tee kauppaansa. :D


Joulusuklaajuustokakku

Pohja
200 g piparkakkuja
50 g tummaa suklaata
75 g voita

Täyte 1
1 1/2 dl vispikermaa
150 g valkosuklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Täyte 2
1 1/2 dl vispikermaa
50 g suklaata tummaa suklaata
100 g joulusuklaata (Fazer)
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl tomusokeria

Suklaaganache
50 g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa

Päälle
joulusuklaakonvehteja

Hienonna piparit monitoimikoneessa. Sulata suklaa vesihauteessa ja voi mikrossa. Yhdistä kaikki pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele seos 20-22 cm kokoisen leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja nosta kylmään.

Vaahdota täytteiden kerma. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita täytteen 1 tuorejuusto ja tomusokeri keskenään erillisessä astiassa. Lisää joukkoon puolet vaahdotetusta kermasta ja sula valkosuklaa. Lisää myös sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan pohjan päälle. Nosta kylmään.

Valmista täyte 2. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään erillisessä astiassa. Lisää joukkoon loppu kermavaahto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja levitä varovasti kakkuvuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Nosta kylmään vähintään yön yli.

Koristele kakku muutama tunti ennen tarjoilua. Kiehauta suklaa ja kerma kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Pilko joulusuklaakonvehdit haluamasi kokoisiksi paloiksi. Koristele kakku ganachella ja suklaapaloilla oman mielesi mukaan.


Oikein ihanaa, maukasta ja rentouttavaa Joulua kaikille! Tämä likka vetäytyy nyt seuraavaksi kolmeksi päiväksi vanhempien luo maalle relaamaan ja syöpöttelemään. :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti