sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Snickers-juustokakku

Snickers on ihan ehdottomasti lemppari suklaapatukkani ja siinä mielessä onkin erittäin kummallista, etten ole ikinä aiemmin leiponut Snickers-juustokakkua. No, nyt viikonloppuna tuli sen aika vihdoinkin. Eilen oli nimittäin ystäviemme pikkujoulut, joihin minulta tilattiin kakku (lue: joihin ilmoitin leipovani kakun). Ehdotin hosteille kahta erilaista kakkua ja he valitsivat tämän. Ei huono valinta ollenkaan. Täytyy kyllä myöntää, että pitkästä aikaa meinasi tulla oikein todellinen leipomis-masennus, kun tuntui paistamisvaiheessa siltä, ettei kakku millään kypsy kunnolla. Lopputulos oli kuitenkin maultaan erinomainen, koostumukseltaan ja ulkonäöltään ei ehkä aivan minua tyydyttävä, mutta juhlavieraat kyllä kehuivat kakkua ja naureskelivat minulle, kun mielestäni kakku oli jäänyt osittain hieman löysäksi. Itse rakastuin tuohon pohjaan ihan totaalisesti, sitä täytyy päästä hyödyntämään jossain toisessakin juustokakussa. Ehkäpä sitten ensi viikonlopun pikkujouluihin voisi kehitellä jotakin. Kakku on superhelppo valmistaa mutta alleviivaan tosiaan tuota paistoaikaa. Kakkua pitää malttaa paistaa pitkään!


Snickers-juustokakku (vaikutteita mm. täältä ja täältä)

Pohja
225 g Digestive-keksejä
70 g suolapähkinöitä
60 g voita
100 g tummaa suklaata

Täyte 1
1 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa

Täyte 2
2 dl  kuohukermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
4 munaa

Kuorrutus
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
2 rkl voita

Koristeluun
suolapähkinöitä

Sulata pohjan suklaa vesihauteessa ja voi mikrossa. Hienonna keksit ja suolapähkinät monitoimikoneella. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (n. 20-24 cm) pohjalle. Nosta vuoka kylmään.

Vatkaa täytteen kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa kunnes seos on paksua. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi. Ota vuoka jääkaapista ja levitä pohjan päälle kerros kondensoitua maitoa siis valmista kinuskia. Kaada juustokakkumassa kinuskikerroksen päälle. Paista 150-asteisessa uunissa n. 2 tuntia 15 minuuttia. Peitä kakku foliolla paistamisen loppuvaiheessa, mikäli kakun pinta tummuu liikaa. Kakku saa uunista otettaessa hyllyä hieman, muttei kuitenkaan liikaa. Anna kakun jäähtyä ja nosta se sitten jääkaappiin tekeytymään yön yli. 

Kuorruta ja koristele kakku muutama tunti ennen tarjoilua. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä voi. Anna jäähtyä hetki ja levitä suklaakuorrutus kakun pinnalle. Rouhi päälle suolapähkinöitä oman maun mukaan. Päälle voisi toki ripotella myös ihan sitä itseään eli Snickersiä. Suklaakuorrutus hyytyy ihan huoneenlämmössäkin, mutta minä annoin sen jämähtää jääkaapissa.

Nyt pitää kiirehtiä köökkiin väsäämään herkkuja Linnan juhlien studiota varten! 
Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti