tiistai 26. tammikuuta 2016

Helppo siemennäkkäri

Tulipas tuossa mieleeni, etten ole ollenkaan muistanut jakaa tätä helppoa ja nopeaa näkkäriohjetta. Tämä on niin hyvää, voisin joka ilta paistaa uuden pellillisen. :D Meillä tämä yksi satsi menee parempiin suihin alta aikayksikön. Minä herkuttelen tätä ihan voin, kinkun ja juuston kanssa. Makea versio syntyy helposti sipaisulla maapähkinävoita ja hilloa, mmmmsss... Ohjeen sain äidiltäni, joka taas oli bongannut alkuperäisen reseptin Kinuskikissan sivuilta. 



Siemennäkkäri

1 3/4 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemenrouhetta
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1-2 tl suolaa
reipas loraus hunajaa
2 rkl perunajauhoja
3 munaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään suuressa kulhossa. Levitä seos ohueksi levyksi leivinpaperin päälle uunipellille. Levitys onnistuu helposti lusikan avulla. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Leikkaa paloiksi heti ja anna kovettua/jäähtyä hetki uunipellillä tai ritilän päällä. 


Pakko muuten vinkata. Testasin tätä lempparipiirakkaani taannoin chorizolla ilmakuivatun kinkun sijaan. Nam, nam ja nam! Testaa sinäkin! Muuten siis täysin samat ainekset ja valmistusohjeet, mutta chorizo lisätään jo itse piirakkaan täytteeksi eikä vasta paistetun piirakan päälle kuten ilmakuivattu kinkku. 100 g chorizosiivuja on ihan sopiva määrä.

En tainnutkaan mainita, että vietimme juuri pitkän viikonlopun Berliinissä. Luvassa siis ehkäpä muutamia ravintolavinkkejä täällä blogin puolella. :) Tuli muuten itselle aikamoinen palo viettää enemmänkin aikaa tuolla ah niin ihanassa Keski-Euroopassa, jonka kahvila- ja ravintolakulttuuria niin kovasti täällä Suomessa kaipaan. Olen aikoinaan asunut Saksassa, Sveitsissä ja Ranskassa pidempiä pätkiä ja kyllä se vain niin on, että ne ovat Suomen lisäksi kuin toisia kotimaita minulle. Aina kun siellä päin vierailee, tulee kova haikeus niitä aikoja kohtaan... Ja aina tulee myös ahdettua itsensä täyteen kaikkia mahdollisia paikallisia herkkuja, joita täältä Suomesta ei saa. :D Mutta näistä sitten myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti