perjantai 26. helmikuuta 2016

Paistettu dulce de leche-valkosuklaajuustokakku

Minulla on kyllä paha tapa aina hurahtaa ja jämähtää näihin tiettyihin juttuihin täällä leivontamaailmassa. Syksyllä leivoin pelkkiä liivatteettomia juustokakkuja ja nyt alkuvuoden aikana olen paistanut jo useamman amerikkalaisen juustokakun. Niistä ei paljon ole ollut kirjoiteltavaa, koska olen niin kertakaikkisen ihastunut tähän yhteen ja samaan ohjeeseen. No, nyt minulta tilattiin synttärikakku työpaikalle ja tämä olikin hyvä syy keksiä joku pikkutwisti tähän tuttuun ja turvalliseen juustokakkuun. Twistiksi valikoituivat dominopohja, dulce de leche ja Cloetta centerit. Tein kakusta myös suuremman kuin normaalisti. Kakusta tulikin upean korkea, juuri ja juuri mahtui täyte 20 cm irtopohjavuokaani. Muuten tuo kakun ulkonäkö ei kyllä ole kovin imarteleva, paistettu uunijuustokakku harvoin onkaan kovin kaunis. Mutta makuhan on tärkein! Itse en kakkua päässyt maistelemaan mutta palautteen perusteella ohjeen uskaltaa julkaista, ja voi jopa vähän kehuakin. Aikamoinen mäjäytyshän tämä on mutta mitäs sitten? :D


Paistettu dulce de leche-valkosuklaajuustokakku

Pohja
280 g Dominoita tai Oreoita
100 g voita

Täyte 1
n. 1 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa eli dulce de lechea

Täyte 2
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 munaa
300 g creme fraichea
320 g valkosuklaata
1 rkl vaniljasokeria

Päälle
1/4 dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata
1 tl voita
Cloetta centereitä

Valmista ensin pohja. Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele seos 20 cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä keksipohjan päälle kerros kondensoitua maitoa. Nosta kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Vatkaa tuorejuusto ja munat tasaiseksi. Lisää creme fraiche, vesihauteessa sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan pohjan päälle. Paista 150 asteisessa uunissa n. 1h 30 min. Sammuta uuni, avaa luukku hetkeksi ja anna kakun tekeytyä vielä jälkilämmöllä n. 20 minuuttia. Kakku saa tutista keskeltä kevyesti uunista otettaessa. Uunin pohjalle kannattaa laittaa folio paiston ajaksi, ettei kakusta tihkuva rasva sotke uunia. Mikäli kakku ottaa paistossa turhan paljon väriä, voi sen peittää leivinpaperilla.

Anna kakun jäähtyä täysin ennen koristelua. Suklaaraidoitusta varten lämmitä kerma kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa kerman joukkoon, lisää voi, ja sekoita tasaiseksi. Raidoita kakku haluamallasi tavalla. Paloittele päälle suklaanameja.

Säilytä kakku kylmässä mutta nosta huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua. Kakku on parhaimmillaan vasta päivä pari paistamisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti