tiistai 8. maaliskuuta 2016

Naistenpäivän valkosuklaa-puolukkablondiet

Tänään olen menossa Naistenpäivän kutsuille ystäväni luokse ja tietenkin jo heti hyvissä ajoissa ilmoitin ystävälleni, että minä voin sitten leipoa jotakin. Eipä varmaankaan tule kenellekään iltamaan osallistujalle yllätyksenä, että leipuri-Iina saapuu paikalle herkkujen kera. Aina pitää olla tyrkyttämässä leipomuksiaan joka paikkaan... :D Tällainen valkosuklaa-puolukkablondie kyhäytyi tällä kertaa, päälle tein vielä viikonlopun leipomuksista yli jääneistä omareista ja kuohukermasta pienen määrän kuorrutetta. Testimaistoin jo palan, että kehtaa sitten varmasti tarjota muillekin. Kyllä maistui, nam!


Valkosuklaa-puolukkablondiet

Taikina
250 g voita
2 1/2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
200-250 g valkosuklaata
n. 1 dl puolukoita

Päälle
1/2 dl kuohukermaa
50 g omarkarkkeja
1 tl suolaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kevyesti. Lisää munat ja jatka vatkaamista. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, pilko suklaa (älä liian pieneksi, jotta sattumat ovat tarpeeksi suuria) ja lisää jäisiin puolukoihin ripaus perunajauhoja. Lisää kuivat aineet ja suklaa vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä puolukat ja sekoita vain hieman, jottei puolukat pääse värjäämään taikinaa. Levitä taikina noin 25 x 35 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia.

Valmista kuorrute. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää omarit. Sekoittele kunnes karkit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Lisää suola. ja raidoita jäähtynyt leivos kuorrutteella esim. lusikan avulla.


Maukasta Naistenpäivää kaikille naisille! Hyvä me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti