maanantai 21. maaliskuuta 2016

New York cheesecake poppari-suolakaramellikuorrutteella

Tässä kakussa on nyt sitten yhdistetty omat viime aikojen lempparit eli oreokeksit, paistettu valkosuklaajuustokakku, suolakaramelli ja popparit. Tämä on kutkutellut mieltä jo pitkän aikaa mutta jotenkin olen koittanut pakottaa itseni leipomaan jotakin muuta kuin tätä samaa tuttua juustokakkua kerta toisensa jälkeen. :D Mutta nyt ilahdutinkin jotakuta muuta kuin itseäni, nimittäin kummipoikaani, jonka synttäreitä juhlittiin viikonloppuna. Lapsethan tykkää oreokekseistä ja poppareista, right? :D Todella, siis TODELLA, onnistunut tekele syntyi. Tuo yhdistelmä on vain kertakaikkisesti niin hekumaalinen! Mutta nyt on kyllä varmaankin pakko laittaa paistettu juustokakku jäähylle ja keskittyä pääsiäisenä sitten ihan muihin juttuihin. Onneksi mielessä onkin kaikkia muun tyyppisiä leivonnaisia pyhiksi, tulossa ainakin tuunattua porkkanakakkua... Ihanaa, pian on taas pullea pääsiäinen. <3

New York cheesecake poppari-suolakaramellikuorrutteella

Juustokakun ohje löytyy täältä

Kuorrute
1 1/2 dl kuohukermaa
220 g omarkarkkeja
2 tl sormisuolaa
n. 2 dl poppareita

Kiehauta kerma kattilassa. Lisää joukkoon omarkarkit ja sekoittele kunnes karkit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Lisää sormisuola (oman maun mukaan). Anna seoksen jäähtyä hetki. Asettele popparit jäähtyneen kakun pinnalle ja kaada kuorrute päälle. Voit myös ensin kaataa kerroksen kuorrutetta kakun päälle, tämän jälkeen lisätä popparit ja loput kuorrutteesta. Anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä vähintään muutama tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti