sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen porkkanakakku valkosuklaatäytteellä, tuorejuustokuorrutteella ja suolakaramellilla

Voi kuinka ihanaa, nyt se pääsiäinen vihdoin saapui ja pääsin testaamaan tätä jo pitkään mielessä pyörinyttä porkkanakakkua kerroksilla ja suolakaramellilla. Itse tuo porkkanakakkuhan on jo aiemmin blogista tuttu, mutta täytteitä ja kuorrutteita nostin hieman uudelle levelille. Tämä kakku ei juurikaan selityksiä kaipaa, sillä kuvat kertonevat kaiken oleellisen! En ole oikeasti ikinä onnistunut tekemään näin kaunista ja näin maistuvaa (jotain muuta kuin juusto)kakkua. Tästä olen todella ylpeä! 


Porkkanakakku valkosuklaatäytteellä ja suolakaramellilla

Porkkanakakun valmistusohje löytyy vanhasta postauksesta täältä

Appelsiininen valkosuklaatäyte
100 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
n. 75 g appelsiinituorejuustoa
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria

Tuorejuustokuorrute
50 g voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

Suolakaramelli
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl siirappia
1 tl suolaa
50 g voita
sormisuolaa

Koristeeksi
pistaasipähkinöitä

Valmista kakun täyte ja kuorrute sillä välin, kun kakku jäähtyy. Vatkaa valkosuklaatäytteen pehmeä voi ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vesihauteessa sulatettu valkosuklaa. Lisää vielä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.

Valmista tuorejuustokuorrute sekoittamalla pehmeä voi ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. 

Huom! Kuorrutteen valmistamisessa on tärkeää, että voi on todella pehmeää. Muistathan myös lisätä tomusokerin sihdin kautta, jottei kuorrutteeseen jää pieniä sokerikökköjä. Kuorrutteen sekoittaminen onnistuu ihan lusikalla, mutta voit käyttää myös vatkainta.

Halkaise jäähtynyt kakku ja nosta kakun päällipuoli tarjoiluastialle nurinpäin. Levitä päälle valkosuklaatäyte. Nosta päälle kakun toinen puoli niin, että kakun alkuperäinen pohjapuoli ja päällimäiseksi pinnaksi. Levitä päälle tuorejuustokuorrute.

Valmista suolakaramelli kiehauttamalla kattilassa kuohukerma, fariinisokeri, siirappi ja suola. Anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa selkeästi paksuuntua. Nosta pois levyltä, lisää voi ja sormisuola. Anna voin sulaa seoksen joukkoon ja anna valmiin karamellin jäähtyä hetki ennen kakun kuorruttamista. Levitä karamellia runsaasti kakun päälle esim. lusikalla. Säästä loppu karamelli tarjoilua varten. Viimeistele kakku vielä rouhituilla pistaasipähkinöillä. Säilytä kylmässä ja nosta huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti