perjantai 27. toukokuuta 2016

Hennosti sitruunainen valkosuklaa-salmiakkijuustokakku

Jäätelökesä on jälleen täällä ja mitäs muutakaan jätskiä minä olisin kauppojen jätskialtaista rohmunnut kuin jo pari vuotta suosikkina pysynyttä Classicin salmiakki-valkosuklaapuikkoa. Se on niin hyvää! Tämä hekumaalinen makupari on innoittanut minua leivonnassa aiemminkin, mutta nyt kun olen lopettanut liivatteen käytön tyystin oli ehdottomasti aika päivittää uusi ohje salmiakki-valkosuklaajuustokakulle. Eilen oli sadepäivä eli minulle yhtä kuin leivontapäivä, siksipä kaikki pyöreät irtopohjavuoat olivat jo käytössä ja tämä kakku oli koottava sydämen malliseen vuokaan. Poikaystävä oli iloinen kun häntä odotti jääkaapissa sydänkakku. :D (Ei varmaan edes huomannut, että oli sydämen muotoinen...) No muodosta viis, oikein herkullinen kakku tuli! Lisäsin kakkuun reilusti sitruunaa, joka toi kivan lisävivahteen makuun. Koristelussakin käytin turkinpippurin ja valkosuklaan lisäksi lemonlakua. Tein kakusta aika pienen eli mikäli leivot suuremmalle porukalle, kannattaa määrät vähintään puolitoistakertaistaa. Lisäksi käytin jääkaapintyhjennystekniikkaa ja hukkasin mascarponepullasta ylijääneen mascarponen tähän kakkuun. Mascarponen tilalla voi yhtä hyvin käyttää maustamatonta tuorejuustoa.


Valkosuklaa-salmiakkijuustokakku

Pohja
10 Digestive-keksiä
90 g valkosuklaata
50 g turkinpippuria rouheena

Täyte
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
8 rkl sitruunamehua
150 g valkosuklaata
30 g turkinpippuria rouheena

Koristeluun
valkosuklaata
turkinpippuria rouheena
lemonlakuja

Murskaa pohjan keksit hienohkoksi muruksi. Sulata valkosuklaa ja rouhi turkinpippurit monitoimimyllyssä. Sekoita sulatettu suklaa ja keksit tasaiseksi seokseksi ja painele 18-22 cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Kaada päälle reilu kerros hienoa turkinpippurirouhetta. (Huom! Turkinpippurirouhetta voit lisätä oman maun mukaan, mitä enemmän turkinpippuria sitä salmiakkisempi kakku!)

Vaahdota täytteen kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mascarpone. Vatkaa tasaiseksi. Lisää myös sokeri ja sitruunamehu. Sekoita ja lisää viimeisenä sulatettu valkosuklaa. Tarkista maku ja kaada puolet täytteestä kakkuvuokaan pohjan päälle. Ripottele sitten reipas kerros (tässäkin oman maun mukaan) turkinpippurirouhetta väliin ja kaada loput täytteestä päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku hyvin peitettynä kylmään tekeytymään vähintään 3-4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele ennen tarjoilua rouhitulla valkosuklaalla, turkinpippurirouheella ja lakupaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti