tiistai 31. toukokuuta 2016

Helpot falafelit ja tsatsiki

Viikonloppuna herkuteltiin valkosuklaa-salmiakkijuustokakun lisäksi erilaisia suolaisilla herkuilla. Perjantaina kokkasin pitkästäaikaa falafeleja ja niiden seuraksi tsatsikia, couscousia ja wokattuja vihanneksia. Lauantaina nautittiin niin helppoa ja aina niin hyvää avokadopastaa ja sunnuntai-iltana leipaisin vielä lohi-aurajuustopiirakan. Näin alkuviikosta onkin kevyesti ilmaistuna melko turpea olo. :D Tarkoitus ei kuitenkaan ollut tulla tänne kertomaan, mitä kaikkea olen viikonloppuna syönyt, vaan ideana oli jakaa muillekin tämä huikean helppo falafel-ohje. Tässäpä siis se ja lisäksi ohje falafelien parhaalle kaverille eli tsatsikille. Ah mikä ihana yliannostus valkosipulia. Niin ja jos joku ihmettelee niin falafel-ohje ei sisällä ihan tarkoituksella lainkaan korianteria. Meillä on tämän yrtin kanssa vähän sellainen on-off-suhde. Varmaan ainoa maailman maku, jonka kanssa minulla neiti kaikkiruokaisella on ongelmia...


Falafelit
2 prk (n. 230 g x 2 ilman nesteitä) käyttövalmiita kikherneitä
1 punasipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 pienen sitruunan mehu
1 muna
2 rkl korppujauhoja
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
seesaminsiemeniä

Valuta kikherneistä ylimääräinen neste siivilässä. Pilko punasipuli ja valkosipuli. Lisää kaikki muut ainekset paitsi seesaminsiemenet monitoimikoneeseen ja pyöräytä seos tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja nosta kylmään hetkeksi tekeytymään. Pyöritä massasta märin käsin haluamasi kokoisia pullia tai pihvejä. Kieritä valmis pulla seesaminsiemenissä ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Paista falafeleja 225 asteisessa uunissa n. puolituntia. 

Tsatsiki
200 g kurkkua
1 pieni yksikyntinen valkosipuli
3 dl turkkilaista jogurttia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria

Raasta kurkku ja valuta huolellisesti kaikki ylimääräinen neste pois siivilässä. Sekoita tarjoiluastiassa jogurtti, pilkottu valkosipuli ja mausteet. Lisää lopuksi valutettu kurkku. Anna tekeytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti