sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Hitokseen herkullinen äitienpäivän suklaajuustokakku

Ihanaa ja aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille! Minä ilostutin äitiä (ja erityisesti meitä muita perheen sokerihiiriä) tällä mielettömän herkullisella kahden suklaan paistetulla juustokakulla. Tiedättekö kun aina välillä omista leipomuksista tulee sellainen erityisen ylpeä fiilis. Nyt mulla on sellainen! Ennen maistelua olin taas perus-vaatimaton ja kuvailin kakkuani tyypilliseen tapaani ihan ok tekeleeksi. No se osoittautui kyllä jopa omasta mielestäni ihan tajuttoman hyväksi, juuri oikean kypsyiseksi, ihanan meheväksi juustokakuksi! Maistui niin hyvältä aurinkoisella terassilla raikkaan mansikkamelban kera. Tässä hyvä kakkuvaihtoehto kevään valmistujaisjuhlien kahvipöytään! Kakku säilyy kylmässä useammankin päivän ja on helppo valmistaa.


 

Kahden suklaan paistettu juustokakku

Pohja
200 g Digestive-keksejä
90 g voita

Täyte 1
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2  munaa
150 g creme fraichea
190 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria

Täyte 2
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
150 g creme fraichea
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
190 g tummaa suklaata

Koristeeksi
valkosuklaata

Tarjoiluun 
mansikkamelba

Valmista ensin pohja. Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Nosta kylmään.

Valmista sitten täytteet. Laita suklaat erikseen omiin vesihauteisiinsa sulamaan. Sekoita molempien täytteiden muut ainekset keskenään omissa kulhoissaan. Vatkaa seokset tasaiseksi. Lisää sulatettu valkosuklaa toiseen ja sulatettu tumma suklaa toiseen seokseen hyvin sekoittaen. Kaada tumma suklaa täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Tasoita ja kaada sitten valkosuklaatäyte päälle. Kopauta vuokaa muutama kerta kevyesti pöytään ja nosta kakku 175 asteiseen uuniin. Paista kakkua n. 60 minuuttia ja anna olla uunissa jälkilämmöllä vielä 10-15 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla tai foliolla mikäli pinta tummuu liikaa. Kakku saa hyllyä kevyesti keskeltä uunista otettaessa. 

Anna kakun jäähtyä hyvin ja nosta sitten kylmään mielellään yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua tomusokerilla ja rouhitulla valkosuklaalla. Tarjoile mansikkamelban kanssa.

Ps. Mitäs mieltä olette mökkidinnerin maisemista eiliseltä? Aika huikeeta, että kesä ja mökkikausi on taas täällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti