tiistai 24. toukokuuta 2016

Kesäinen mustikka-valkosuklaa-ricottatorttu

Oltiin viikonloppu mökillä ja viikolla jo mietin, että mitä simppeliä leipoisin mukaan aurinkoisia kahvihetkiä varten. Tämän ihanan mehevän mustikkatortun bongasin bloggerin feedistäni Unelmaa leipomassa-blogista. Kuvat olivat niin herkullisia ja tuo ricottajuusto houkutteli niin kovasti, että pakko oli kokeilla. Torttu myös kuulosti juuri mökille sopivalta yksinkertaiselta leivonnaiselta, jonka kylkiäiseksi oli helppo ostaa jäätelöpaketti pakkaseen. Tein muutaman pikkumuokkauksen, niistä suurin tuo valkosuklaan lisäys (yllätyyyys), joka sopii mielestäni niin järjettömän hyvin yhteen mustikan ja sitruunan kanssa, että en vain kertakaikkisesti voinut olla sitä käyttämättä. Erittäin maukas ja kesäinen torttu tästä tulikin! Ricottajuustoa kokeilen vielä johonkin muuhunkin. Se toi tähänkin torttuseen ihanan kostean ja mehevän koostumuksen.


Mustikkatorttu ricottajuustolla ja valkosuklaalla
100 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl ruokosokeria
2 munaa
250 g ricottajuustoa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 sitruunan kuori
n. 100 g mustikoita (+perunajauhoja jäisiin mustikoihin)
n. 100 g valkosuklaata

Päälle
valkosuklaata

Tarjoiluun
vaniljakastiketta tai vaniljajätskiä

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja jatka vatkaamista. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa ja lisää joukkoon. Lisää myös ricottajuusto ja sekoita tasaiseksi. Raasta taikinan joukkoon sitruunoiden kuoret ja lisää pilkottu valkosuklaa.

Vuoraa 18-20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä puolet taikinasta vuokaan. Lisää sitten mustikat (jäisten mustikoiden joukkoon kannattaa lisätä reilu ruokalusikallinen perunajauhoja) ja loput taikinasta. Tasoita pinta ja paista torttua 180 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä ja raidoita vielä sulatetulla valkosuklaalla. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti