tiistai 3. toukokuuta 2016

Vappuherkkuja: italialainen perunasalaatti ja brownie-juustokakkuleivos

Vähän tulee myöhässä vappuherkkujen reseptit tänä vuonna, mutta hei, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Vappua vietettiin mökillä ja kotona rauhallisissa tunnelmissa, railakkuudesta kertonee se, että ruokaa meni enemmän kuin kuohuvaa. Sitä se vanhaksi tuleminen teettää... :D Mutta juuri siksi panostinkin tähän syömispuoleen. Tässä herkullisia ohjeita muillekin! Ja nämähän sopivat ihan milloin tahansa valmistettaviksi, eivät siis tarvitse vappua kaveriksi. Överi-suklainen (vain 400 g suklaata :D) brownie-juustokakkuleivos on superhelppo ja nopea pyöräyttää ja tuo perunasalaatti sopii vaikkapa kesäjuhlien buffetpöytään tai grilliherkkujen lisukkeeksi. Perunasalaatin ohjeen olen saanut yllättäen äidiltäni ja leivoksesta propsit voi osoittaa allekirjoittaneelle.


Brownie-juustokakkuleivos

Brownie
250 g voita
200 g tummaa suklaata
2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
4 munaa

Juustokakkukerros
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
200 g valkosuklaata
1/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Päälle
rouhittua valkosuklaata

Sulata brownien voi ja suklaa kattilassa. Sekoittele kunnes seos on tasaista. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään toisessa astiassa. Lisää voi-suklaaseos ja lopuksi munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Kaada taikina n. 25x35 cm kokoiseen suorakulmaiseen uunivuokaan leivinpaperin päälle.

Sulata juustokakkukerroksen valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja munat keskenään. Lisää sokerit ja sulanut valkosuklaa hyvin sekoittaen. 

Paista ensin pelkkää brownieta 200 asteessa n. 5 minuuttia. Nosta uunista ja levitä juustokakkukerros brownien päälle. Ei ole vaarallista, jos osiot sekoittuvat keskenään. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja säilytä kylmässä. Nosta hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Koristele rouhitulla valkosuklaalla ja tarjoile kylkiäiseksi mansikkamelbaa.


Italialainen perunasalaatti (4-6 annosta)

800 g kiinteitä perunoita
1 kurkku
1 punasipuli
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
200 g tillituorejuustoa
1 dl omenamehua
3 rkl kapriksia
1 pkt ilmakuivattua kinkkua 

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori jäähtyneet perunat ja pilko ne haluamasi kokoisiksi palasiksi. Leikkaa kurkku ohuiksi tikuiksi ja silppua sipuli. Sekoita kurkun ja sipulin joukkoon valkoviinietikka ja sokeri. Lisää perunat ja suola. Sekoita tuorejuusto ja omenamehu keskenään ja lisää joukkoon. Lisää vielä kaprikset ja sekoita varovasti. Anna salaatin mehustua ja makustua kylmässä muutama tunti. Paahda kinkut vasta juuri ennen tarjoilua uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteisessa uunissa n. 10-15 min. Leikkaa paahtuneet kinkut pienemmäksi ja ripottele niitä salaattiannosten päälle. Tarjoile lisäksi tuoretta leipää. (Kuvassa perunasalaatti piilossa kinkkukeon alla.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti