lauantai 2. heinäkuuta 2016

Mmmmm makeaakin makeampi valkosuklaa-pistaasipiirakka

Ai että sentään mitä reseptiä kokeilin tänään. Bongasin tämän Maku-lehden tekijöiden Kaneli & Sokeri-leivontalehdestä (1/2016) ja oli ihan pakko päästä heti kokeilemaan. Pienillä oikaisuilla tein reseptistä omannäköiseni ja ai kuinka tuhti ja maukas kakkunen tästä syntyikään. Ja mikä parasta, tämä valmistuu ihan kädenkäänteessä ilman vatkailuja tai vaahdotuksia. Olen tässä jo poikkista kotiin odotellessa syönyt aimo-osan piirakasta. Toivottavasti riittäisi vielä ystävillekin viemisiksi illalla. Piirakka maistuu ihan sellaisenaan mutta kyllä tällaisena lämpimänä kesäpäivänä kylkeen sopisi mainiosti vaikkapa vaniljajätski. :)


Valkosuklaa-pistaasipiirakka

175 g voita
200 g valkosuklaata
n. 1 1/2 dl kuorittuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
2 dl mantelijauhetta
1 dl sokeria
4 munaa
ripaus sormisuolaa
2 tl sitruunamehua

Päälle
pistaasipähkinöitä
valkosuklaata

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi seokseksi. Älä polta suklaata pohjaan! Kuori ja pieni pistaasipähkinät. Lisää voi-suklaaseokseen pähkinät, mantelijauhe ja sokerit. Riko munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää vielä lopuksi pieni ripaus sormisuolaa ja sitruunamehu. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä ja vaikkapa valkosuklaaraidoilla. Piirakka on parasta hieman jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti